انجمن افغانها در سویدن | په سویدن کی دافغانانو ټولنه | Afghanska Föreningen i Sverige

Blog

Svenska Press

Sorg råder i Norge efter gårdagens dåd

 

Antalet dödsoffer efter terrorattackerna i Norge stiger. Minst 84 sköts till döds på ungdomslägret i Utöya, några timmar efter bombattentatet i centrala Oslo där sju personer dog. I dag råder sorg i vårt grannland. Totalt har 91 personer dött. Norska medier rapporterar nu om att polisen i Norge söker efter ytterligare en gärningsman.

 

– Det är ofattbart, det är omöjligt att ta in. Vi sliter med att det är omöjligt att förstå, säger Björn Unneland som har köpte en hel bunt dagstidningar i dag för att försöka sätta sig in i den blodiga gårdagens händelser.

En man, en 32-årig högerextremist och antimuslim, är misstänkt för att ha orsakat allt. En teori är att ungdomslägret var huvudmålet och bombattacken mot regeringskansliet i centrala Oslo gjordes som en avledningsmanöver.

Nu går mångas tankar till alla hans offer och deras anhöriga.

– I första hand tanker jag på deras släkt och vänner. Men också på att vi har inbillat oss att Oslo var en trygg stad. Det är den ju inte, säger Ester Kaase.

Det är just det att man gått trott att man levt i en bra och trygg värld, men så är den inte det. Det gör många otrygga i dag. Det går inte att sätta ord på det, säger Sia Anwar.

Sia Anwar är rädd att det här skall kunna hända igen. Den känslan delar han med många i Norge i dag.

Lämna ett svar