انجمن افغانها در سویدن | په سویدن کی دافغانانو ټولنه | Afghanska Föreningen i Sverige

Blog

Asylsökande

Ramin Gerji hungerstrejkar på flyktingförvaret i Åstorp, hotas med placering på polisarrest!

Oct 18, 2012
Ramin Gerji, hungerstrejkar på flyktingförvaret i Åstorp, hotas med placering på polisarrest och tvångsmatning.

Ramin har hungerstrejkat i 12 dagar. Han sitter i flyktingförvaret i Åstorp och trots mycket starka asylskäl väntar han på utvisning. Ramin berättar inifrån förvaret:
http://www.facebook.com/aktionmotdeportation
Jag heter Ramin, jag kommer från Afghanistan. Just nu sitter jag på flyktingfängelset i Åstorp. De grep mig den fjärde september och tog mig hit med tvång. Idag är det tolfte dagen sedan jag slutade äta.

Det är svårt för mig som har problem med levern, jag känner hur min hälsa försämras. De tog mig till sjukhuset i förra veckan, jag lämnade några blodprov och kördes till förvaret igen. Jag är helt isolerad och ingen vet hur det är att vara här. Jag har varit i Europa i sju år, i Grekland och nu här. Jag konverterade till kristen tro när jag kom till Sverige. Alla i min egen familj har dött i kriget i Afghanistan men mina släktingar vet om min konvertering. Jag kommer att inte överleva där. Jag har bevisat att jag är kristen men Migrationsverket vill utvisa mig ändå. Trots att de ser mitt tillstånd efter tolv dagar av hungerstrejk bryr de sig inte. De kommer till mig då och då och hotar mig med att sätta mig i polisarrest om jag fortsätter min hungerstrejk. De säger att jag blir tvångsmatad om jag inte äter. Ingen hör min röst här inne.

http://www.aktionmotdeportation.se/post/193

 

Iraks migrationsminister på Sverigebesök!

Lämna ett svar