انجمن افغانها در سویدن | په سویدن کی دافغانانو ټولنه | Afghanska Föreningen i Sverige

Blog

Asylsökande

Kvinnan är frisläppt

Den 24-åriga kvinna som i går hotade att sätta eld på sig själv och sina tre små barn har frigivits av polisen

Kvinnan låste in sig och barnen i sin lägenhet i Marieberg i Karlskrona efter ett besked från Migrationsverket om avvisning.

– Det viktiga nu är att kvinnan och hennes familj blir väl omhändertagna av de sociala myndigheterna, säger Hans Rundkvist som är inre befäl vid Blekingepolisen.

Kvinnan är misstänkt för olaga hot och polisutredningen återupptas i nästa vecka.

Beväpnad med kniv
Vid halvtretiden igår eftermiddag kom kvinnans före detta man in på polisstationen i Karlskrona och berättade att kvinnan låst in sig i en lägenhet i Marieberg med sina barn och en bensindunk. Hon hade hotat med att sätta eld på både sig själv och sina barn.

När polisen kom till lägenheten skickade hon ut en lapp genom brevinkastet där hotet upprepades. Och genom fönstret kunde polisen se att hon var beväpnad med en kniv.

Ingen dramatik
I lägenheten fanns hennes barn, ett, två och fem år gamla. Men gisslandramat fick ett odramatiskt slut.

Både förhandlare men även hennes före detta man försökte övertyga henne om att ge upp. Och inte långt senare gav hon också upp och kom ut ur lägenheten. Trots att kvinnan hade kniv och misstänktes ha bensin i lägenheten så valde polisen att inte evakuera hyreshuset.

Avvisningsbeslut
Kvinnan omhändertogs enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård men friskförklarades på sjukhuset och fördes till polishuset för förhör. Där framkom att hon hade fått ett besked av Migrationsverket att hon måste återvända till sitt hemland.

Polisen kontaktade sociala myndigheter men enligt uppgift igår kväll så var barnen inte omhändertagna och uppges må bra. Trots att kvinnan hotade att sätta eld på sina barn, så säger Michael Hesselberg att hotet låg mot kvinnan själv.

– Det har inte varit fara för någon annan. Det är ett tragiskt ärende där hon har vetat skada sig själv och ingen annan, säger han.

När gisslandramat var över visade det sig att kvinnan inte hade bensin i lägenheten.

Läs mer om gisslandramat

Henrik Olsson
henrik.olsson@sr.se

 

Andrea Jilder
andrea.jilder@sr.se

 http://www.sr.se/cgi-bin/blekinge/nyheter/artikel.asp?Artikel=3473445

 

Lämna ett svar