انجمن افغانها در سویدن | په سویدن کی دافغانانو ټولنه | Afghanska Föreningen i Sverige

Blog

Asylsökande

Hjälp mig !

JAG HETER FARHAD AHDAD. JAG HAR LUST ATT BERÄTTA ALLT SOM HAR HÄNT MIG. ALLT JAG HAR PÅ HJÄRTAT. DET ÄR LIKSOM SOM EN NÖDROP.
JAG KOM TILL SVERIGE ÅR 2006 TILLSAMMANS MED MIN fru och LILLA BROR PGA PROBLEM SOM VI HADE I VÅRT HEMLAND AFGHANISTAN. VI KUNDE INTE LÄNGRE HÅLLA SIG DÄR. FRAM TILL ÅR 2008 BODDE VI I SKELLEFTEÅ OCH SEN KOM JAG TILL STOCKHOLM OCH HITTADE ETT JOBB MED FASTANSTÄLLNING. JAG JOBBADE NÄSTAN I 5 ÅR, BETALADE SKATTER M.M. ALLT KUNDE BLI SÅ BRA OM INTE DEN HÄR DAGEN NÄR JAG VAR TVUNGEN ATT RÅKA IN I FÖRVAR SOM LIGGER I MÄRSTA. JAG FICK TRÄFFA NÅGRA GÅNGER EN POLIS SOM JAG SA TILL ATT JAG INTE SKULLE ÅKA TILLBAKA PGA DEN FARAN SOM VÄNTAR PÅ MIG. JAG SATT DÄR EN MÅNAD OCH DEN TORSDAGEN 27 SEPTEMBER 2012 SKULLE JAG DEPORTERAS TILLBAKA TILL AFGHANISTAN TROTS JAG HAR BOTT HÄR I SVERIGE UNDER 7 ÅR OCH HAR BYGGT ETT HEL NY LIV.

DEN VIKTIGASTE SAKEN ÄR ATT JAG ÄR SJUK! JAG LIDER AV EN SJUKDOM SOM GÄLLER LEVERN OCH JAG ÄR PÅ VÄG ATT FÅ CANCER! DET ÄR ETT SVÅRT SLAG! OCH SEDAN ETT TILL – JAG MÅSTE LÄMNA LANDET!! MEN JAG ÄR UNDER BEHANDLINGEN HÄR, I SVERIGE REDAN I 2 ÅR! JAG BEHÖVER HJÄLP AV LÄKARE HÄR! JAG MÅSTE FÖRSÄTTA KOMMA UNDER BEHANDLING OCH FÖRSÄTTA ATT LEVA! VARJE MÅNAD KONTROLLERAS JAG AV LÄKARE OCH GER BLODPROV. JAG HAR RÄTT ATT VARA FRISK OCH FÅ DEN HJÄLPEN JAG BEHÖVER! ALDRIG FÅR JAG DEN I MITT HEMLAND I AFGHANISTAN! JAG SKA FÖRSTÖRA HELA MITT LIV OCH TAPPA DET SLUTLIGEN! JAG HAR STORA PROBLEM DÄR I AFGHANISTAN SÅ DÄRFÖR JAG ÄR HÄR OCH DET FINNS INGEN MÖJLIGHET FÖR ATT ÖVERLEVA DÄR OM JAG KOMMER ATT TRAMPA NER PÅ AFGHANSK MARK IGEN…… JAG KOMMER KANSKE ALDRIG TRÄFFA MIN ÄLSKLING IGEN. INGEN GLÄDJE. INGET HOPP. FÄNGELSE. ELLER DÖD.
VAR ÄR MÄNNISKANS MEDLIDANDE? VARFÖR SKA MÄNNISKOR SITTA EMELLAN NÄR DET FINNS MÖJLIGHETER FÖR ATT HJÄLPA DEM? ALLT KAN HÄNDA I LIVET…..MAN MÅSTE STRÄCKA UT EN HJÄLPANDE HAND OM MAN PÅ RIKTIGT BEHÖVER DET. JAG HAR INTE BEGÅTT NÅGOT DÅLIGT I SVERIGE, INGET BROTT.
DEN 27 SEPTEMBER KOM 4-5 STICKEN POLISER SOM TOG MIG MED ALLA SINA KRAFT OCH KASTADE MIG NER DEN MAKTLÖS MÄNNISKAN PÅ GOLVET OCH SATTE HANDBOJOR PÅ MINA HÄNDER OCH ÄVEN BENEN TROTS JAG GJÖRDE INGENTING OLAGLIGT! JAG GJORDE INGENTING ALLS! JAG BAD BARA DE ATT INTE RÖRA MIG. MEDAN JAG LÅG PÅ GOLVET MED NÄSABROTTEN OCH SKADAT HUVUDET OCH SJÖNK I MIN EGN BLOD OCHVAR I FÖRLORANDE SANSEN GJORDE POLISER DET DE VILLE. DE KLÄDDE AV MIG ÄVEN TROSOR OCH NÅGON MEDICIN VAR SPRUTEN IN I MIN BAK. JAG KUNDE INTE DEPORTERAS DEN DAGEN PGA MIN HÄLSOTILLSTÅND OCH BLEV LÄMNAS IN PÅ ETT HÄKTE DÄR JAG SVIMMADE IGEN. DÅ FICK JAG ÅKA(HELT UTAN KLÄDER!!) TILL SJUKHUSET DÄR FICK JAG HJÄLP. SJÄLVKLART BEVAKADES JAG AV NÅGRA POLISER. AV LÄKARE FICK JAG ETT INTYG SOM GÄLLDE ALLA MINA SKADOR SOM POLISER TOG IFRÅN MIG. VARFÖR? DET ÄR INTE SÅ SVÅRT FÖR ATT FÖRSTÅ.
SÅ SVÅRT DRA BENEN EFTER MIG OCH KANSKE MED HJÄRNSKAKNING VAR JAG SKICKAT TILLBAKA TILL HÄKTET DÄR SATT JAG I TRE VECKOR. JAG HADE RESTRIKTIONER. JAG KUNDE INTE RINGA OCH INTE TRÄFFA MINA ANHÖRIGA HELLER. DET LÄT SÅ JAG BEGICK NÅGOT SVÅRT BROTT! ÄR DET LAGLIGT ATT HÅLLA MIG SÅ HÄR?? VARFÖR KUNDE JAG INTE BLI SKICKAS TILLBAKA TILL FÖRVAR JAG SATT INNAN I? EFTER ETT HÄKTE SKICKADES JAG TILL ETT ANNAT, SEDAN TILL ETT ANNAT TILL….. OCH NU…NÄSTAN EN MÅNAD EFTER KOMMER JAG TILLBAKA TILL DET FÖRVARET JAG HAR VARIT I….NÄR ALLA SKADOR, SÅR OCH BLÅMÄRKEN ÄR BORTA….MEN DET FINNS ÄNDÅ ETT MÄRKE I PANNAN OCH NÅGRA MÄRKEN AV HANDBOJOR PÅ HÄNDERNA SAMT TVÅ FINGRAR SOM DOMNAR UNDER REDAN EN MÅNAD FÖR ATT HANDBOJOR KLÄMDE SÅ HÅRD.
JAG VILL BARA FÖRSTÅ HUR I DET DEMOKRATISKA LANDET KAN HÄNDA SÅNA GREJER? EN SJUK PERSON SOM JAG SOM FICK NÅGRA BREV AV LÄKARE UNDER DEM 2 MÅNADERNA I OFRIHET STÅR KLART OCH TYDLIGT ATT JAG MÅSTE KOMMA TILL SJUKHUSET FÖR KONTROLL,GE BLODPROV OCK TRÄFFA MIN LÄKARE! MEN DET FÅR JAG INTE GÖRA! DET ÄR FÖRBJUDET! MEN JAG ÄR SJUK! JAG VILL LEVA! DET VILL JAG GÖRA! JAG ÄR CHOCKAD OCH KAN INTE HITTA EN BRA FÖRKLARING…..
JAG TROR INTE ATT DET ÄR BARA EN ENDA SÅN SITUATION SOM HÄNDER BARA MIG. SÄKERT ATT DET HÄNDER SAMMA SAK MED NÅGON ANNAN. SÅ DÄRFÖR JAG KAN INTE LÄNGRE VARA TYST. JAG VILL ATT ALLA SKA FÅ VETA OM DET SOM HÄNDER BAKOM DÄR INGEN KAN SE. OCH…DET FINNS KANSKE NÅGON SOM KAN FÖRÄNDRA SITUATIONEN OCH HJÄLPA OSS. I DET HÄR FALLET HJÄLPA MIG…..

MVH FARHAD AHD

Lämna ett svar